Euphorbia bupleurifolia eller kongleplanten

 

Euphorbia bupleurifolia eller kongleplanten

Beskrivelse

Euphorbia bupleurifolia ble først beskrevet av Nikolaus Joseph von Jacquin i 1797 og er en art i Euphorbiaceae familien (Vortemelkfamilien).

Denne caudex planten har sin opprinnelse i Sør Afrikas tropiske tørre gressletter hvor den vokser i godt drenert jord med mye sol og moderat med vann.

Planten er medium i størrelse og har en tykk stamme som vokser til ca 20 cm i høyden og 7,5 cm tykkelse. Stammen likner en kongle og dermed navnet.

Denne arten har avlange blader og små grønne blomster. Bladene faller av i den tørre sesongen.

Euphorbia bupleurifolia har hvit melkesaft som er svært giftig.

 

Dyrking

Denne arten vokser sakte og er enkel å dyrke. Passer utmerket til å dyrkes i vinduskarmen, men også i drivhus eller ute i den varme delen av året. Planten bør gis en minimumstemperatur på ca +10° C. Jo kaldere det er, desto tørrere bør den stå.

Denne Euphorbia bør plantes i godt drenert jord, helst ren mineralsk. I vekstperioden bør den ikke tørke ut for lange perioder av gangen.

Jeg dyrker min i ren mineralsk medie.  Fra mars til september får den jevnt med vann og svak gjødsel. Fra september kutter jeg gjødselen og trapper ned vanningen til full stopp i november. Slik står den tørt og ved +12° C til mars når jeg begynner å vanne igjen.

Euphorbia bupleurifolia kommer til salgs i nettbutikken våren 2018!


Eldre innlegg